Inilah Kami Pelajar DIB2C (2011)

Inilah Kami Pelajar DIB2C (2011)
aq harap hubungan kiteorg akn kekal rapat seperti mule2 kiteorg berjumpe dan akan berkekalan sehingga ke sem 6.. memng best dapat duduk satu kelas ngan korang sume.. masing2 x kedekut ilmu dan ambil berat antare satu same lain.. keep it up guys.. jgn ade 'clicks' ok..!!

Thursday, March 31, 2011

SEGMEN: Mintak Maaflah Kau Sampai Pitam!!

video permohonan maaf yang pertama
(dirakam pada hari khamis 31/3/11)

video

hahaha.. kesian arai...

cubaan kedua
(video bawah nie dirakam pada hari jumaat 1/4/11)

video

kesian arai...
x dapat jumpa ustazah lagi...
cube lah arai sampaiiiiiiiiii PITAM!!
usah putus asa..
nantikan cubaan ketiga arai ok..
MINTAK2 LAH USTAZAH ADE NANTI.. AMIN..... <-------- CTU sangat...

ATAM PITAM!!



CHOP!! CAM NI LAH....

video

terima lah.. 
pembentangan marketing mengenai coke!!
yuhu...........!
terbaik wok.....

karam singh mia dilaporkan telah pandai membuat aksi2 pelik!!
kami nak MIA yang dulu!!!!!!!!!!!!!1
watak karam singh walia sudah makin menular ke dalam dirinya..
mcm mana kita mahu selesaikannya??(<---- suara karam singh walia)
"TEPUK DADA TANYA SELERA"

ATAM PITAM!!

USTAZAH2 DIB2C

video

ASSALAMMUALAIKUM..
HAAA.. sekali lagi atam bawakan khas untuk tontonan follower blogger syafeeqa dan bellamizam..
nampak tak permainan die.. huhu
kali ini, aini, syafeeqa dan bella kene present tentang ISLAM DAN PERLEMBAGAAN..
untuk kelas CTU..
USTAZAH sangat....
korang tengok lah puas2 k ustazah kite tengah memberi "ceramah agama"
katenye kan..........
kite org memberi fokus 100 percent!!
enjoy!! jangan marah ustazah..............

ATAM PITAM!!

Wednesday, March 30, 2011

SUSAHNYE NAK JADI SEORANG BLOGGER YANG BERJAYA..

ASSALAMMUALAIKUM..
perh!! skunk ATAM ngah usaha kan satu entry yang baru dan mempunyai segmen..
memang susah.. serius susah,,
nak give up pun ade sebb perlukan focus yang kuat..
lagipun sekarang dah nak sibuk ngan final..
x boleh nak terlalu letak effort dalam blogging lah pulak..

bab study jangan main2 doe..
serius!!
haishh!!
pening!!
terpakse ketepikan niat nak wat mcm2 kat blog  nie dulu..
demi kepentingan mase hadapan<----------- bajet seorng yang berjaya..
huhu
yang penting SEMANGAT!!
tp dalam hati nie nak sangat blogging..
biaselah..
"tak kenal make tak cinta"
tapi bab cinta nie boleh wat kite PITAM!!
HMMMMM
korang tunggu je lah rancangan aq nie jadi ke tak..
perlukan kerjasama yang baik dari anda semua... =)
kalau xdpt kerjasama yang positif,
boleh jadi..........

ATAM PITAM!!

AQ DAN GROUP PBSM HBU124B DIDENDA LARI SEKELILING PADANG KAWAD+PADANG BOLA SEPAK!!

video

ASSALAMMUALAIKUM..
video kat atas nie menunjukkan "kasih sayang" kiteorg kat en sahak.. huhu
awal giler kiteorg sampai kat padang kawad..
EXCITED lah katekan..
last2 kegembiraan kiteorg bertukar nak PITAM!!
tengok video kat bawah nie..


video

kiteorg kene DENDA!!!!!
sebabnye masing2 malas nak wat presentation..
"presentation" pon boleh lah kat tengah padang kawad.. huhuhu
wargh!!! penat tau x!!
mencungap aq kat dalam hutan tuh...
aq ngan kawan2 aq gagahkan juga diri yang rasa nak PITAM!!
AQ DAH TAK LARAT NAK TULIS DAH..
SEBAB

ATAM PITAM!!

WANA HANDAL DALAM BAB BERSALIN!!

video

ASSALAMMUALAIKUM..
entry hari nie pasal wana dekna!! yeay!! korang excited tak?
mesti nak tau an.. ape aq nak citer pasal dak wana nie..
korang tau tak.............
tadi kiteorg di beri tugasan untuk menerang an pasal kelahiran..
dak wana nie punyelah excited, mulut die membebel je kat belakang pasal kelahiran.. hahahaha
sekali aq rakam gelagat die, tau terperanjat beruk!!
huhuhu..
korang kalau nak tau pasal kelahiran atau tips2 menjage kandungan tanye lah WANA DEKNA k...

ATAM PITAM!!

Tuesday, March 29, 2011

AKTIVITI PAGIKU!!

video

ASSALAMMUALAIKUMM..
selamat pagi malaysia(<--------------bajet giler ayat)
facebook=24
pagi, petang, malam kerje die facebook je..
tapi skunk facebook macam dah boring...
hahha
chill sudah..
walaupun ngantuk aq gagah kan diri aq tuk berfacebook..
kat kelas nanti tengok lah sape yang berdengkur..

p/s: ATAM PITAM!!





AQ TAK SUKE SURPRISE!!

video

ASSALAMMUALAIKUMM..
aq tak suke surprise!!!!!
kalau dapat hadiah bole la..
nie dapat kertas...... kertas ape? kertas soalan u alls......
pening2!!!
dahlah resdung datang menyerang!!
nak tulis sepatah perkataan, setitis hingus aq nak keluar!!
wahhh..
macam mane nak tulis...??
memang aq tulis sampai seratus perkataan..
hahaha.. (50 patah pun belum tentu)
kawan2 aq gelak sebb aq buat the happiest moment in my life adalah aq dapat surat tawaran masuk uitm..
x manis ke tuh??
boleh pulak dieorg tanye tu je ke yang paling manis?? kesian...
nak PITAM aq dengar..
padehal kenangan manis die pergi jalan2 je kot..
hahahahahahahahahahahahahaha<------ gelak menganjeng..
huhu...

video

dah habis ngan writing..
datang pulak vocabulary..
haishhh!!!!
makin laju hingus aq meleleh!!!!!!!!
memang aq hentam je jawab tadi.. kuhkuh
janji siap...
tapi kelas malam nie best giler sebb kluar awal lagi.. (awal ke keluar?? x tengok jam pun tadi.. hehe
tapi surprise yang macam nie aq suke GILER!!!)
ATAM PITAM!!

p/s: bukan ATAM HITAM!!

Monday, March 28, 2011

GELAGAT BODOH AQ BILE NAK PERGI KELAS BELL!

video

ASSALAMMUALAIKUM...
haha.. korang dah tengok gelagat bodo2 aq?
aq saje je wat video kat atas tuh sebb boring..
bile tengok balik vid tuh aq bole..
ATAM PITAM!!

PERSUASIVE SPEAKING!!

video

ASSALAMMUALAIKUM....
haah.. seperti yang atam janjikan, video yang dibawakan khas untuk tontonan anda semua..
kita tengok macam mane syafeeqa n bellamizam nak pujuk sir supaya beli cincin..
hahaha..
ciri2 blogger yang berwibawa mestilah kena pandai cakap omputeh katenye kan..
bila dah pandai cakap omputeh boleh la wat entry dalam english sekali sekala tol tak?
universal lah sikit kan..

atam bukan nak jadi kaki kipas, to be honest (<------- keluar omputeh sikit)
dak piqa n bella memang seorg kawan yang baik dan best kawan ngan dieorg..
kalau nak ikutkan semua kat dalam video tu semuanye baik..
dieorg sporting sangat..
x memilih kawan dan sentiase ambil berat antara satu sama lain..
saat suke dan duke dieorg sentiase ade di sisi(<----- macam dah melebih je ayat nie...)
hahahaha
pendekkan cter kawan adelah family kedua kite... 
bagi yang ade keluarge angkat kawan family yg ketiga la...
huhu
ATAM PITAM!!


WAH AQ BERKAWAN NGAN BLOGGER YANG POPULAR!!

video

ASSALAMMUALAIKUMM..
aq ngan banggenye aq nk bagi tahu korang yang aq berkawan dan yang penting satu KELAS!! dengan syafeeqadam n bellamizam.. wah korang mampu.. korang jadi jelah follower dieorg.. hahahaha
korng tengok la betape pemalunya syafeeqa sebenarnye.. (<------ pemalu ke??)

ATAM PITAM!!

PADATNYE CAFE JEBAT!!

video

Assalammualaikumm semua....
korang tau x, kat uitm nie nak makan pun susah tau..
setiap tempat makan mesti ramai.. kalau ade yg x ramai maksudnye.......... X SEDAP!!!!!
cafe jebat BANYAK pilihan so........... ORANG die pon "BANYAK".. 
makan BANYAK.. duet kuar pon BANYAK!!!
ape yang aq merepek nie.. video kat atas nie menunjukkan proses aq dan kawan2ku mencari makan..
HAISHH!!
ATAM PITAM!!

Sunday, March 27, 2011

PENDERAAN ZALIM. WAJIB TONTON!!


ARAI didera oleh pondan TUAH!!!!
No KOMEN sebab ATAM PITAM!!

Arai Baru Balik Dari Melac_ _ _!!

video

assalammualaikum...
memang x di sangkekan, aq just nak wat entry pasal bilik arai.. konon nye lalu je kat level arai dengan tengok pintu je dah boleh tau bilik die an.. hahah..
bilik arai memang lain dari yang lain.. huhu..
tanpe disangke ARAI balik dari berjumpa si sugar sugar.. huhu paham2 je la.. hehe
x lah, die keluar pergi shopping sebenarnye ngan member2 kiteorg.. balik lambat sangat.. 
hahaha. korang enjoy lah k tengok gelagat dak ARAI nie..
ATAM PITAM!!

Saturday, March 26, 2011

Sebelum dan selepas kahwin..

Assalammualaikum semua..
bagi sesiapa yang dah kahwin mesti rase perbezaan diakan.. sameade bertambah manis ataupun sebaliknye.. tujuan saya buat entry ini adalh untuk menghiburkan semua pembaca dengan gelagat sesetengah yang sudah berkahwin..
kita imbas kembali zaman bercinta, tentu zaman bercinta korang ada pahit manis dia kan??
kita mula dengan pahit, bila sebut pahit je dah tentu bab bergaduh betul tak?
bila korang bergaduh mesti macam manje2 gitu, kalau mrajuk pun sekejap je betul tak?? sebab nanti boyfriend pujuk.. kalau dah berkahwin lain pulak care gaduhnye.. x laki pukol bini, bini yang pukol suami.. haha..
xde dah nak gadoh2 manje.. hilang istilah manje tu dalm rumah tangge.. paling kuat pun gaduh mesti nak bergusti lengan.. kalau bini merajuk, si lelaki nie wat selambe kering je.. lantak kaulah nak jadi ape..
laki nie mule bertindak bile si isteri ni dah lari balik ke rumah mak bapak die.. takut punye pasal sanggup kejar bini balik..
bila cakap pasal kenangan manis, dah tentu banyak an..
ok kite ambik satu la.. time birthday kite2.. huhu.. best sanggup x tidur malam sebab nak cari hadiah.. 
bile dah dapat hadiah tuh rase dihargai sangat an?
hadiah tuh nak gempak je..
hmm bile dah kahwin laen pulak citernye.. jangan kate birthday tarikh anniversary pon x ingat.. nie selalu terjadi kat kaum lelaki.. cepat sangat lupe..
si isteri ni pon exited sangat nak tunggu hari esok.. sampai x leh tidur la dok pikir laki die nak wat surprise ape sok.. si isteri ni yoyo0 la bangun pagi2 wat sarapan sebelum laki pergi kerje.. hbis je bersarapan si suami pun beredar tanpe mengucapkan ape kat isteri die kecuali mengucup.. huhu
si isteri pon heran.. ni mesti die nak wat kejutan balik kerja nanti..
petang tuh si isteri bukan main cantik lagi, die x sabar nak hadiah dari laki die..
laki die pon sampai, laki die hulurkan something kat bini die..
sambil berkate: macam biase pergi simpan beg bimbit abg nie kat atas.. yg awak nie lawa semacam ni kenape?? ade jiran tetangge sambut anniversary ke?
si bini hanye mampu terngange..
kesian...
(tunggu sambungannya nanti......) <----- bajet mcm best je entry nie..




JANTAN GEDIK!!

ASSALAMMUALAIKUMMM..
jantan dua ekor nie wat aq nye stress/tension hilang macam tuh je... hahahaha
video

ATAM PITAM!!

Kemahiran Insaniah (Keluarga Miskin Lupa Diri Selepas Dapat Bantuan.)

sorry camera handset murah.. mcm nie lah rupenye.....
                                      video

First of all, tahniah kepada group 5 a.k.a group paling miskin sebab korang telah menjuarai (ceceh bunyi nak gempak je)
persembahan yang terbaik!!
hahaha.. walaupun persembahan kiteorg sebenarnya yang terbaik.. (<------ ayat taknak kalah..)
lakonan dak erlie ngan suami memang mantap!!
wah.. lepas nie ramai lah yang dok meminati dak erlie nie.. (nie x leh jadi!! *nak jeles lah konon..*)
apa-apapun, kemahiran insaniah kali nie pendek tapi best!!
sesuatu yang indah untuk dikenang terutama drama hebat kumpulan MISKIN..
hahaha..
yang xboleh blah, dah dapat bantuan muka masing2 riak habis.. huhu
hanem memang seorg wartawan yang berjaya..
bab tu x boleh lawan..
sampai.. ATAM PITAM!! bye..

Kemahiran Insaniah (Karam Singh Mia)

bawah nie adalah Mia yang meghujahkan mengenai isu kemiskinan..
video
persoalannya.. seseorang akan bertukar jadi macam karam singh ke bila menghadapai kemiskinan yang melampau??
SUMPAH LAWAK!!! hahaha
you are the best!! nice job..
"tepuk dada tanya selera"
ATAM PITAM!!

Tuesday, March 22, 2011

BERSABAR ADALAH SEPARUH DARIPADA IMAN..

Assalammualaikum semua..
memang kite nie sebagai manusia mesti banyak bersabar an..
first of all, i would like to say that; aq iman xkuat.. hahaha, sebab die aq xleh nak bersabar.. huhu
semua nak cepat aq nie.. kalau nak marah, x leh nak bersabar dulu time tuh gak nak marah.. hahaha
kalau perempuan lak dah semesti nye bab bershoping.. huh, rabak poket doe..
kalau aweks tu yg jenis pkai duet sendiri takpe g.. nie kalau jenis paw duet bf, x ke rabak poket??
beli tu beli nie, sampai kat kaunter pembayaran buat muke seposen....
bf tengok pon kesian.. duet tok makan sebulan terpakse lah digune tok bayar baju si die.. sayang punye pasal.. sampai makan diri.. kihkih
die ingat boyfrend die cop duet kot.. 
ade gf yg tak berhati perut tu, tiap2 minggu nak pegi shopping.. x sempat nak tunggu boyfrendz dapat gaji..
kalau x dapat tuh.. jalan menghentak..
die ingat bf die tuh cop duet..

pengakhiran dalam hubungan yg penting an diri sendiri..

mcm lari topik je.. (memang lari pun.. jauh g..)



Sunday, March 20, 2011

PERTAMA KALI AQ MARAH SAMPAI SATU BADAN MENGGIGIL!!

Ya allah kau kurangkan lah perasaan marah aq nie..
aq nak tulis entry nie pun perasaan marah aq membuak-buak datang balik..
gurauan?? gurauan korang cakap??!! nie cume hal kecik?? hal kecik??!!!!!
ok aq cube terime gurauan korang.. xpe, sakit die aq yang tanggung bukan korang, korang dapat SUKE, GELAK!!, GEMBIRE!!! Memang aq nie bahan gurauan korang..
aq teringin sangat nak tengok bile korang kene mcm aq..
aq percaye dengan KALAM ALLAH, yang ALLAH S.W.T tu MAHA ADIL!!
ko call aq, mintak tolong hantar kan buku.. memang mule2 aq xnak.. aq tanye knape x suruh 'KAWAN BAIK' ko je?? die jawab: mlas la aq nak menapak ke sane.. pastu aq cakap yang aq xde kat bilik.. then die jawab x pe aq tinggal an kat atas meja ko x pon atas katil kau.. aq jawab: ok2, kau ltak je, balik kang aq tengok n boleh tiru sikit mane keje yang aq x siap lagi, sok aq hantar an..
on the way aq nak balik ke bilik ngan member aq, aq terserempak die dengan 'KAWAN BAIK' die..
aq tanye: ko dah ltak buku ko kat bilik aq blum?? die jawab: dah2.. aq ltak atas katil ko..
aq pon ckp ok2.. aq balik bilik, aq tengok atas katil aq xde satu buku pon... aq check kat atas meja aq pon xde..
aq terpikir,"budaq nie salah ltak kat mne2 ke? die tau ke x bilik aq ngan katil aq nie??
aq tekad cari buku tu kat sume bilik yg ade kat level aq, aq takut die salah letak.. AMANAH org pulak tuh, kalau hilang t kite yg kene marah.. aq pikir MEMBER JE.. TIAP2 BILIK AQ MASUK, UNTUK CARI BUKU DIE...
then, aq tekad patah balik g tempat yg aq terserempak ngan dieorg tuk kepastian, sebab aq call due2 org tuh X ANGKAT.. dah la aq penat baru balik dari event dak AD, plus CARI BUKU TU KAT SATU LEVEL lg.. AMANAH org mne leh aq wat maen2..
sampai je kat sane aq tnye die skali g.. "btol ke ko ltak kat atas katil aq??"
die jawab btol.. pastuh aq tnye g: "mcm mne keadaan bilik aq?? roomate aq tengah buat ape mase tuh??
sebb aq takut die salah bilik.. pastu die jawab ngan confident, aq cakap SUMPAH ko dah ltak?? die jwab iye.. ok tok kepastian g aq tanye KAWAN BAIK die.. "btol ke dak _ _ dah ltak kat atas meja aq??" pastuh KAWAN BAIK die jawab a'ah, buku kat tangan aq nie buku aq, die pulang an..
ok aq 100 percent percaye, SEBAB kate2 KAWAN BAIK die tuh....
aq PERCAYE sebb DIE je, die mane pernah tipu atau maen2 kan aq..
aq ptah balik bilik, aq tekad nak cari satu level..
aq takut die letak salah bilik... hbis buku eko kawan aq dak bisnes aq check tkot dieorg tersalah ambik..
then kawan aq yg lain tepon ckp yg dak _ _ tipu aq.. die saje je nk kne an aq..
hanye ALLAH je tau perasaan aq..
pastu member aq nie pesan: sabo wan, sabo2.. pikir member wan...
YA ALLAH memang aq je ke yg kene pikir MEMBER??!!
hal kechik dieorg cakap?? aq touching sebb hal kecik?? cube korang yg kene..
SUMPAH aq penat...
doa org YG DI INAYA dan DIPERMAINKAN janji ALLAH, akan di kabulkan..
tapi aq hanye pikir MEMBER......................

Saturday, March 19, 2011

Justin Bieber true story..


Story about his life before becoming a teen celebrities.

Poverty
His life before becoming famous is ver poor. In fact, once he worked as a “busker” (street musician).
Justin Bieber often performed around the city Stratford, Ontario, to earn a living and the principal.
Bieber used money from the perfomance to bring his mother, Pattie Mallette holiday for the first time in their life. “I took my mother on holiday to Walt Disney World in Florida and is the first time we climb aboard the flight. I’m saving of U.S. $ 3,000 and the vacation is very exciting, “he said.

The song Baby Baby also revealed three years ago, he and his mother had coverage in the church in their area because it is too difficult.
However, all is only a memory for Bieber is not only known as a singer, but crazyness of many stars who received tens of thousands of dollars for a single performance.
“I feel blessed and happy for my mother who is dealing with various difficulties in raising me.
“Money is no longer a problem for us but, it never makes us forget the past life. In fact, it is difficult moment of my beautiful mother was going along, “he said. Bieber was born on March 1, 1994 by his mother, who was then 18 years old. He was raised by a single mother because his parents never married. However, Bieber admitted he was in touch with his father. Bieber talent detected by Scooter Braun who was enthralled with the ability to see the video clip on youtube site.
After a successful track Bieber, Braun arrange a meeting with the singer Usher in Atlanta, Georgia, and eventually offered a recording contract Bieber Raymond Braun Media Group (RBMG) and the album produced by Usher.

R &B; singer-known, Usher who visited Kuala Lumpur recently after the success of Usher Concert Live In KL could also praised the teenagers when asked why he chose to educate Bieber.


“He was not a normal teenager, but Bieber so special. He could play various musical instruments like guitar, percussion, piano and trumpet. “Great talent and keen interest shown that made me want to be a star. I enjoyed working with Bieber for fun when working with people with passion, “he said.




Nik Aziz Berjaya Buat Dap Peluk Pas, Bukan Peluk Islam

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz hanya berjaya membawa anggota Dap untuk memeluk rakan sekutu dalam Pas tetapi gagal untuk mentarbiah mereka bagi memeluk agama Islam, kata Setiausaha UMNO Kelantan, Datuk Alwi Che Ahmad.
Katanya, apa yang mahu dibanggakan oleh Pas apabila bersekutu dengan Dap dalam pakatan pembangkang selain PKR sehinggakan kononnya telah berjaya mendekati mereka selain memberi kefahaman berkaitan Islam.
“Apabila Pas bergabung dalam pakatan pembangkang bersama-sama Dap, yang bertambah kuat adalah Pas sehinggakan berjaya mengekalkan kuasanya di Kelantan dan berkerajaan di Kedah selain berkongsi kuasa di Selangor.
“Malangnya, dalam hal ini, Pas menjadi kuat sedangkan Islam semakin terkorban kerana Pas terlalu banyak bertolak ansur dalam pakatannya kerana mahu menjaga hati sekutu biarpun ayat-ayat Al-Quran dipersenda dan rumah Allah dijadikan tempat aerobik tanpa menutup aurat,” katanya kepada UMNO-Online.
Katanya, Nik Aziz gagal melaksanakan apa yang dituntut dalam Islam iaitu bersifat baik dengan mana-mana golongan bukan Islam dan berdakwah kepada mereka tetapi dalam masa yang sama memperkukuhkan perpaduan sesama Islam sebagai satu saudara.
“Apa yang dilakukan oleh Nik Aziz adalah sebaliknya iaitu golongan Islam dipecahkan dan enggan berbaik dalam satu permuafakatan sedangkan yang kafir pula diagung-agungkan,” katanya.
Soal beliau lagi, selama 20 tahun Nik Aziz menjadi Menteri Besar di Kelantan apa yang telah beliau lakukan untuk menegakkan syiar Islam?
“Jawabnya tidak ada apa-apa selain patung-patung berhala yang wujud dengan pelbagai saiz, dari yang berdiri, duduk sampailah berbaring semua ada di Kelantan sedangkan Menteri Besarnya selalu melaungkan negara Islam.”
Alwi yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Kok Lanas menegaskan bahawa yang benar-benar memperjuangkan Islam adalah kerajaan yang ditunjangi oUMNO.
“Jika dengan Pas dapat dilihat bahawa perjuangan Islam mereka semakin tenggelam sedangkan dengan UMNO bertambah tinggi syiarnya diperjuangkan.
“Kita bukan saja letakkan Islam sebagai juara tetapi kita juga menjadi juara dalam Islam sama ada dalam pentadbiran, pengurusan, politik, ekonomi dan macam-macam lagi sehinggakan Malaysia dikenali sebagai model negara Islam hasil daripada perjuangan UMNO.”
Tegas beliau lagi, negara-negara barat dan para pemimpin bukan Islam juga mengakui bahawa negara ini sebagai sebuah negara Islam jadi bagaimana mungkin Nik Aziz bersikap sebaliknya dan enggan mengakui kebenaran.

Friday, March 18, 2011

Lady Gaga atau Dajjal??



Kenapa ramai sgt yg minat Lady Gaga ni?
Aku pn pelik...tapi benar...haha...
Kat sini aku nk cite skit pasal Lady Gaga yg segelintir remaja or people yg minat nie...
Firstly, who is she?
Secondly, why she dress up so freeking weird?
Thirdly, why her videos are so weird?
Ni contoh2 soalan yg aku trtanye2 kt diri aku...kenapa eh?
Korg mesti pernah trfikir jugak kn...
So, let me tell you something about THIS popstar!
Kepada sesiapa yg xtau ape tue ILUMINATI, please visit this web http://mistisfiles.blogspot.com/
Ok..korg mesti penah dgr and tgk video Lady Gaga ni bertajuk Alejandro??
Tp korg penah ke tau ape maksud and ape yg lagu tue cube sampai kn?
Buat pngetahuan korg...dlm lagu tue ade message yg tersembunyi...message tue cume telah di selindung dgn rentak lagu yg digubah oleh producer..



Dlm video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan. Salah seorang lelaki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.


Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman. Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus). Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah.. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa tapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).. Google untuk baca lebih lagi ..


Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .. 
Alejandro bukan seorang lelaki,ok?
Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin korg takkan faham. 
Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. 
Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro?


Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. 
Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya.





Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau in simple words 'mind-control slave'.


Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. 


Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya.





Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih.
Okay jadi korg boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : "Stop,please, just let me go, Alejandro"
Sebaik saja dia sebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya ke langit. 
Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.

"She hides true love En su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."
Maksud lirik ni pulak. A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..

Selepas jer lirik tu... Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula.. 
Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. 
Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. 
Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian(Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan?


Aku kata paderi syaitan sebab tengok ar jubah Gaga tue..
 Ada banyak sangat simbol salib terbalik. 
Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas.
Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. 
Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. 
Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..



" In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (...) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Thereforeit has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of whitemagic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed." - Manly P. Hall




Waktu ni lirik yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan. 
Dont bother me, Dont bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name , Don't callmy name, Bye Fernando ..I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)
Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. 
Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan. 
Mengangkat seperti mengagungkan Gaga, menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka.


Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya. 
Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih.. 
Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. 
Dia ingin mencapai ke-ilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer. 
Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer..


I'm not your babe I'm not your babe, Fernando. 
Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus). Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. 
Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena solve apa makna dia..


Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..
Gagadah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .
Gaga menyanyisambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
" Don't call my name,Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "




Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti ..

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multi-tafsir. 
Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae. 
Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? 
Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spirituallain. 
Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam? 
Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...